marți, 27 octombrie 2015

Hotel Beyfin ****, Cluj Napoca


Hotel Beyfin din Cluj Napoca, isi merita cele patru stele. Am stat de cateva ori aici, veniti la Cluj cu treburi sau pur si simplu de placere si de fiecare data, ne-am convins ca e asa. Nu si-a coborat standardele pe care i le cunoastem deja bine si sper sa nu se intample asta, ca in cazul multor altor hoteluri.

Beyfin este relativ nou, nu cred c-a fost deschis cu mai mult de 3-4 ani in urma. Este situat in Piata Avram Iancu, nr. 3, din Cluj (coordonate GPS: 46.77131200 N, 23.59604600 E), ceea ce-i confera avantajul de a fi pozitionat ultracentral, pe langa faptul ca e un hotel ce detine si apartamente de lux.





Preturile (le puteti vedea pe site), sunt pe masura unui hotel de patru stele, dar raportul pret-calitate este unul bun. Cu alte cuvinte, "dai un ban, dar stai in fata", daca asta iti doresti. Daca nu, cauti ceva mai ieftin si pe cat posibil bun.



Desi e situat intr-o zona foarte aglomerata cum e Piata Avram Iancu, camerele sunt atat de bine izolate, incat odata inchise geamurile, n-o sa ai nicio problema in a te odihni confortabil, chiar daca afara traficul la orele de varf atinge paroxismul. Am fost sceptici in legatura cu chestiunea aceasta cand am luat prima data camera cu vedere centrala, dar ne-am convins imediat ca ne-am facut probleme degeaba.

In ceea ce priveste mediul ambiant este perfect. Sistemul de incalzire si aer conditionat este centralizat si este atat de silentios incat aproape nu-l auzi. In fiecare camera exista un tablou de comanda, de unde poti sa-ti reglezi temperatura, fluxul de aer si toate celelalte. Inca un plus, la capitolul acesta.

Cat despre camera, cea standard sau deluxe in care stam noi de obicei, e spatioasa si moderna. Imi place ca nu au covoare pe jos, ci un parchet de lemn inchis la culoare, care-i da o nota aparte. De obicei noi alegem camere cu paturi twin, pentru ca asa ne place, dar am dormit si in pat matrimonial, king size. Saltelele si pernele sunt deosebit de confortabile, asa ca n-ai griji nici in privinta asta.




Pe langa dotarile obisnuite (TV LED, WiFi, receiver UPC, minibar contra cost), ti se pun la dispozitie
facilitati pentru cafea si ceai, fierbator de apa, plus o multime de pliante informative cu privire la modalitatile de distractie in Cluj, obiective de vizitat, culturale, locuri unde se poate manca bine, deci cam tot ce trebuie sa stii ca sa ai o sedere placuta in Cluj.


In ceea ce priveste baia, evident ca nu poate fi decat in ton cu camera si anume, moderna, curata si dotata cu tot ce trebuie. Remarc in mod special curatenia desavarsita, aici neexistand riscul de a vedea urme de mucegai sau alte mizerii adunate prin colturile obiectelor sanitare. Dispui de asemenea de toata gama de prosoape necesare, plus halat si papuci, casca de baie si uscator de par, pe langa articolele de toaleta, bineinteles.







Accesul in camera se face fie prin holul hotelului, fie cu liftul direct din parcarea subterana si e posibil doar cu cartela magnetica. Din punct de vedere al securitatii personale si a masinii nu trebuie sa-ti faci probleme, caci totul e inchis, pazit cu personal si monitorizat video. 

Un minus ar putea da cineva (eu nu o fac, caci n-am de ce), pentru parcarea subterana, destul de dificil de gasit, accesul facandu-se printr-o straduta laturalnica din spatele hotelului. Nu depunctez insa acest capitol, fiindca odata ce iei decizia de a te caza la acest hotel, chiar daca nu cunosti orasul deloc, n-ai decat sa te informezi in prealabil, sa consulti o harta, un GPS sau pur si simplu sa suni la receptie si ei te vor indruma usor. N-ar trebuie sa-i fie nimanui greu sa faca asta.

De depunctat ii voi depuncta totusi la capitolul mic dejun, din pacate. Constat ca in continuare asta e una din problemele hotelurilor care-si revendica cu mandrie cele patru stele. De obicei, micul dejun, inclus in pret, nu se ridica la asteptarile clientilor care platesc pentru acele stele. Mancarea ori nu e suficienta, ori nu e servita corespunzator, ori nu e suficient de variata, , ori lipseste cate ceva. astfel incat aici ating cu indulgenta doar trei stele. N-am sa inteleg niciodata politica acestor hoteluri, care in loc sa-si mareasca cu putin pretul si sa ofere o mancare pe masura, prefera sa defileze cu cele patru stele si sa-o "dea in bara" la capitolul mancare. Ideea e ca cine-si da banii pe o camera sau un apartament de patru stele, va fi dispus sa plateasca ceva in plus ca sa aiba si un mic dejun pe masura asteptarilor.

Nu intra aici in discutie restaurantul-terasa de pe acoperisul hotelului, unde am inteles ca se mananca foarte bine si atmosfera e una cu adevarat speciala, terasa fiind deschisa si oferindu-ti o vedere ampla asupra intregului oras. N-am avut inca ocazia sa mancam aici, dar probabil o vom face odata, pentru experienta.

In ansamblu insa, luat in individualitatea sa dar si comparat cu alte hoteluri de patru stele in care am mai stat, Hotel Beyfin isi merita cu prisosinta stelele si banii, ceea ce nu ma poate face decat sa vi-l recomand la orice ora, atunci cand veti calatori in Cluj, minunatul oras din inima Ardealului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu