vineri, 12 februarie 2016

Filme romantice pe care sa le vezi de Valentine's Day

Casablanca (1942)

Un film clasic, nemuritor,  cu toate ingredientele necesare pentru a-l face sa ocupe un loc principal in lista cu filme de vazut, de Ziua Indragostitilor. Ingrid Bergman si Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe ecrane.

Pentru amatorii filmelor vechi de dragoste, dar si pentru cine n-a vazut inca filmul,  acesta "it's a must". Vedeti despre ce vorbesc, mai jos.

Shakespeare In Love (1998)

Un film deosebit, romantic, dar in acelasi timp spiritual si amuzant. Filmul, avandu-i in distributie pe Gwyneth Paltrow si Joseph Fiennes, extrem de frumosi si carismatici, a intrat in topul celor mai frumoase povesti de iubire. Film premiat cu 7 Oscaruri in 1998, printre care, pentru cel mai bun film si cea mai buna actrita. De vazut!

 


Gone With the Wind (1939)

Pe aripile vantului, un film clasic de dragoste si razboi. Clark Gable (Rhett Buttler) si Vivien Leigh (Scarlett O'Hara), sunt protagonsitii unei povesti de dragoste eterne. Momentul in care Rhett o saruta pe Scarlett cu o intreaga Atlanta arzand in spatele lor, a ramas poate cea mai iconica scena din cinematografie. Ea il plesneste pentru "aroganta", el ii raspunde sec la finalul filmului: "Frankly, my dear, I don't give a damn" ("Sincer, draga mea, nu dau doi bani"). Replica a fost votata de Insitutul American de Film drept cea mai memorabila replica din istoria filmului.

 

Don Juan DeMarco (1994)

Un film plin de senzualitate, despre iubire, trauma si regasire. Marlon Brando in rolul unui psihiatru cu rolul de a-l vindeca pe  Don Juan (Johnny Depp),  de credinta ca este cel mai mare amant din toate timpurile.

 

 

Ghost (1990)

Doi actori care se potrivesc perfect (Demi Moore si Patrick Swayze), emotie, pasiune sunt ingredientele cu care Ghost a devenit unul dintre cele mai populare filme de dragoste si a castigat 2 Oscarur. Filmul prezintă o tânără aflată în pericol (Demi Moore) și fantoma iubitului ei ucis (Patrick Swayze) care încearcă s-o salveze cu ajutorul unui medium reticent (Whoopi Goldberg), care și-a falsificat puterile sale.

 

 

Bridget Jones's Diary (2001)

Povestea unei femei, care departe de a fi perfecta, isi propune sa-si corecteze defectele si sa-si gaseasca iubirea le-a facut sa viseze pe multe femei. In rolul principal masculin, Colin Firth, sobru ca de obicei dar pana la urma, romantic.





You'Ve Got Mail (1998)

El detine o librarie, ea este femeia de care el se indragosteste online, dupa un schimb de mailuri. Insa, in curand aceasta va afla ca el este omul care incearca sa ii inchida micul butic, fara ca cei doi sa stie cine sunt de fapt. Necunoscutul pe langa care treci pe strada poate fi dragostea vietii tale pare sa fie mesajul acestui film., cu Tom Hanks si Meg Ryan.

 

 

The Notebook (2004)

Ryan Gosling a facut toate femeile din America sa planga in The Notebook, un film care ne arata ca nimic nu se poate pune in calea unei iubiri nemuritoare. The Notebook a ajuns in 10 ani sa fie considerat un film clasic al povestilor romantice.

 





Pretty Woman (1990)

Un basm modern sau un vis de Cenusareasa. Un barbat bogat care nu-si mai poate dori nimic in viata, intalneste intamplator o prostituata, de care se indragosteste. Povestea de dragoste de pe marile ecrane dintre Richard Gere si Julia Roberts le-a facut pe multe femei sa suspine si sa dea orice sa fie in locul Juliei Roberts.

 


Four Weddings and a Funeral (1994)

In timpul unor 5 evenimente sociale diferite, un burlac incearca sa isi dea seama daca este indragostit si cum ii afecteaza viata aceste sentimente. O comedie clasica, Four Weddings and a Funeral, a obtinut 2 nominalizari la Oscar in 1995, inclusiv pentru cel mai bun film.

 


Dirty Dancing (1987)

Povestea de dragoste dintre “Baby” Houseman (Jennifer Grey) o adolescenta de 17 ani si instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze) a luat Oscarul in 1987 si l-a transformat pe Swayze intr-un sex-simbol.



The English Patient (1996)

Povestea contelui Almasy, care lucreaza pentru Societatea Regala de Geografie a Marii Britanii. In timp ce lumea se confrunta cu izbucnirea Celui De Al Doilea Razboi Mondial, el intra in propria lupta a dragostei, tradarii si politicii. Razboi, povesti ciudate, desert, iubiri inselatoare, Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas si Juliette Binoche, tineri.

 


Pride and Prejudice (2005)

Eterna poveste de dragoste de care nicio femeie nu se poate satura.  Elizabeth Bennet si Mr. Darcy; ea – o tanara plina de prejudecati dintr-o familie nu foarte instarita, el – un barbat cu un venit foarte mare si, desigur, plin de mandrie este poate cel mai cunoscut si iubit cuplu din literatura engleza.


Love Story (1970)

Love Story este una dintre cele mai tragice povesti de iubire, care a frant inimile a milioane de tineri. Love Story a fost sursa de inspiratie pentru multe filme de dragoste aparute ulterior. Insa nimic nu se compara cu autenticul “Love Story” in care doi studenti se indragostesc in ciuda vietilor lor diferite. Inving barierele sociale si alte impedimente si chiar crezi ca iubirea invinge totul… insa nu intotdeauna.
 

Titanic (1997)

Filmul lui James Cameron a scris istorie si desi, abordeaza unul dintre cele mai tragice evenimente petrecute pe mare, are ca subplot si o poveste de dragoste care a facut milioane de femei sa planga. Si acum, povestea dintre Jack si Rose este una dintre cele mai indragite de catre cinfili, desi se termina trist, dar emotionant


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu